Total: 0.00 лв.
Total: 0.00 лв.

Добсънов телескоп Meade LightBridge 16″ F/4,5

5 324.95 лв.

Добсънов телескоп

Продуктов код: 71682

  • Гаранция: 2 години
  • Тегло: 83,54 kg
  • Размер на опаковката (Д x Ш x В):111×80×67,56 cm

Изчерпан

Категория: Етикети: ,

Описание

Добсънов телескоп Meade LightBridge 16″ F/4,5

Нютонов телескоп. Диаметър на лещата на обектива (апертура): 406,4 mm. Фокусно разстояние: 1829 mm

Добсънов телескоп Meade LightBridge 16″ F/4,5 е най-големият модел LightBridge. Невероятното му улавяне на светлината осигурява четири пъти по-висока яркост на изображението от 8″ телескоп, използван при същото увеличение и 75% по-висока яркост от 12″ модел. Това е ГОЛЯМ телескоп. Вижте обекти в далечния Космос с невероятна детайлност, особено при използване от тъмно място.

16″ LightBridge разполага с превъзходно 16″ главно огледало с многослойно покритие и ограничена дифракция с фокусно разстояние 1829 mm (f/4,5). Оптиката на този модел телескоп е толкова добра, колкото и монтировката им, заради което инженерите на Meade са поставили в LightBridge изключително висококачествено главно огледало, напълно регулируемо, лека алуминиева плаваща многоточкова клетка с вграден вентилатор с висока якост, но без никакво натоварване. Включеното отделение за батериите за вентилатора побира 8 батерии тип AA (осигурени от потребителя) и се използва за ускоряване на процеса на охлаждане на главното огледало, което подобрява качеството на изображението.

Стандартното оборудване включва висококачествено, прецизно обработено двускоростно 2″ фокусиращо устройство тип Крейфорд с управление на микрофокуса 10:1, и адаптер 1,25″, за да можете да използвате така че да можете да използвате окуляри с цилиндри 1,25″ или 2″. Включва широкоъгълен окуляр с диаметър 2″ Meade серия 4000 26 mm QX за невероятни широкоъгълни изгледи. Визьорът е лесен за използване модул с червена точка с четири опции за избор на решетка от потребителя и седемстепенно управление на яркостта. Като бонус включва софтуера Meade AutoStar Suite Astronomer Edition за преглед на звездни карти и местоположения на планетите.

Отворената рамкова конструкция на Добсъновия телескоп LightBridge

означава, че преносимостта на телескопа се подобрява драстично чрез здравия дизайн на тръбата. Поставянето и разглобяването за транспортиране отнемат малко време, а изключително здравата рамкова конструкция осигурява безкомпромисен изглед през телескопа. Заради естеството си ръчно задвижваните Добсънови телескопи се нуждаят от добри монтировки с плавни и стабилни движения, за да можете да се насладите на изображенията, а в този аспект LightBridge отново има преимущество. Здравата дървена Добсънова монтировка с ламинирано покритие първокласни елементи като ролкови лагери на оста на азимута (странична ос) и алуминиеви лагери с голям диаметър за височината (вертикална ос) с ръчно регулируема спирачка с променлива сила за плавно и стабилно движение.

Теглото на оптичната тръба в изцяло монтирано състояние е 33,5 kg, а теглото на монтировката е 24,5 kg. Доставката се извършва в 2 кутии с тегла 41 kg и 28 kg.

Характиеристики:

  • Бърз Нютонов рефлекторен телескоп с фокусно разстояние 16″ f/4,5 1829 mm;
  • Отворена рамкова конструкция за ултрапреносимост;
  • Широкоъгълен окуляр 2″ Meade серия 4000 26 mm QX.

 

Спецификации:

Оптична конструкция Рефлекторни
Леща на обектива Нютонов
Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm 406.4
Диаметър на главното огледало (апертура), mm 406
Фокусно разстояние, mm 1829
Фокусно отношение f/4,5
Гранична звездна величина 16
Визьор луксозен визьор с четворна решетка с червена точка
Фокусиращо устройство 2
Монтировка Добсънова
Допълнителен вграден вентилатор на ОТА: да
Потребителско ниво ентусиасти
Обекти на наблюдение далечния космос
Размери, mm 1040x660x650
930x930x135

Допълнителна информация

Тегло 83.54 kg
Монтировка тип

Наблюдавани обекти

Оптична конструкция

Потребителско ниво

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Добсънов телескоп Meade LightBridge 16″ F/4,5“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button
X