Total: 0.00 лв.
Total: 0.00 лв.

Дрегер за алкохол ALP-1 комплект 

1 080.00 лв.

Дрегер за алкохол

Продуктов код: A006

Описание

Дрегер за алкохол ALP-1 комплект

+ Специализиран мобилен принтер + 50 броя мундщук + резервни алкални батерии + една безплатна калибровка в гаранционния срок

AlcoScan™ ALP-1® – професионален алкохолтестер от най-висок клас, водещ модел на производителя, съчетаващ всички технологични възможности в сегмента.

Основните параметри на модела са – електрохимичен сензорен модул от най-висок клас, три режима на работа – нормален, скрининг и пасивен, софтуер за поддръжка на база данни, генериране на on-line протокол от измерването (опционално), работа с мобилен принтер (опционално), слот за допълнителна SD-памет (опционално).

AlcoScan®™ ALP-1 притежава CE/TUV-Сертификат и е произведен в Южна Корея. Базовият комплект включва тестер, пластмасов куфар, софтуер, PC-кабел, 55 мундщука и CE/TUV-сертификат.

Техническите характеристики на AlcoScan®™ ALP-1 са:

 • ALP-1® е тестер съчетаващ в себе си най-новите и най-високите постижения в областта на измерването на алкохолна концентрация.
 • ALP-1® включва в себе си електрохимичен сензорен модул (Fuel cell alcohol sensor), интегрирана памет за 500 резултата, възможност за ползване на външна памет, три режима на измерване, Bluetooth, софтуер за връзка с РС, мобилен принтер за резултата.
 • Уредът използва заводски калибриран сменяем сензорен модул и индивидуални мундщуци. Така ползвателят разполага винаги с точен (калибриран) уред през целия му експлоатационен живот, при минимални експлоатационни разходи.
 • Професионален тестер за алкохол в кръвта модел ALP-1® измерва алкохолно съдържание до 4‰ (промила) при точност от +- 0,05‰ отнесена за измерена стойност 1,0‰.
 • Използваният измервателен елемент е „електрохимичен измервателен сензор (Fuel cell alcohol sensor)” от последно поколение, осигуряващ професионално измерване на алкохолна концентрация за нуждите на фирми, полиция и всеки любител на висококачествената измервателна техника. Той е оформен като заводски калибриран сензорен модул, който позволява да бъде подменян при нужда от самия потребител, без участието на обслужващия сервиз. 
 • Електрохимичният тип измервателен сензор освен висока точност на измерване осигурява удължен период за експлоатация между циклите за обслужване/калибриране. Също така осигурява значително по-висока степен на устойчивост и стабилност по отношение на влиянието на влажност, температура и замърсяване на околния въздух върху работата и годността на тестера в сравнение с полупроводниковия тип измервателен сензор.
 • ALP-1® работи с многократен индивидуален сменяем накрайник (мундщук), което гарантира хигиената на ползвателите и висока точност на измерване. Комплектът на уреда включва 55 броя мундщуци (5 в опаковката на уреда и 50 допълнително от нас). Използваният от ALP-1® мундщук е специално разработен и се използва единствено от този модел тестер.
 • При ALP-1® мундщукът може да бъде поставен двустранно, с което пробата да може да се взима както отдясно така и отляво за удобство на ползвателя.
 • ALP-1® има три режима на работа:
  1. Режим на работа NORMAL. При този режим резултатът се изобразява върху дисплея като цифрова стойност.
  2. Режим на работа FAST. Това е режим за бърза проверка /скрининг/, при който се отсяват резултатите в две групи: по-големи и по-малки от зададена стойност, програмируема от потребителя, например 0.5 промила. Резултатът при този режим се изобразява върху дисплея като буква: „Р” PASS – когато резултатът е с по-ниска стойност от зададената и „F” FALL – тогава, когато резултатът надвишава зададената стойност. Провеждането на скрининг не изисква използване на индивидуален мундщук, а се реализира чрез специален накрайник, разработен специално за този режим на работа (виж приложената фотодокументация).
  3. Режим на работа PASSIVE. Това е режим, който може да се прилага с всеки от останалите два режима NORMAL и FAST. При него вземането на проба от дъха става с натискането на бутон и не се изисква „издухване” от страна на проверявания. Този режим намира приложение в случаите, когато проверяваният не е в състояние да даде сам пробата за изследване (например при хора в кома, вследствие ПТП).
 • ALP-1® притежава интегрирана памет за 500 резултата от измервания, включително точното време и дата на провеждането им.
 • Тестерът има слот за включване на външна SD-памет (опционално), с което обемът на съхраняваните в него резултати става нелимитиран.
 • Посредством специално разработен фирмен софтуер резултатите от измерването могат да бъдат трансферирани към компютър, където да бъдат документирани и анализирани.
 • Софтуерът е наличен върху CD и придружава всеки закупен тестер. Инсталацията на софтуера и работата с него са изключително лесни и подробно описани в придружаващите тестера инструкции за експлоатация.
 • Връзката между тестера и компютъра може да бъде чрез свързващ кабел или безжична – „Bluetooth” (опционално).
 • Като опционална възможност производителят е предвидил специализиран миниатюрен мобилен принтер за отпечатване на резултата от всяко измерване. Това позволява работата на тестера да бъде документирана върху хартиен носител в мобилни условия, независимо от наличието на компютърна конфигурация на мястото на мерене. Връзката между тестера и принтера може да бъде чрез свързващ кабел или безжична – „Bluetooth”.
 • Чрез „Bluetooth”-връзка ALP-1® може да реализира връзка с мобилен телефон и така да „зареди” в него резултата от конкретно измерване, което се документира от камерата на мобилния телефон. Така се получава доказателствен резултат за конкретно измерване с измерен резултат, точно време на извършване и видеозапис на процеса на измерване.
 • Налична е звукова сигнализация, която съпътства цифровия резултат върху дисплея. Така ALP-1® „предупреждава” в какъв диапазон е резултата, тогава когато ползвателят няма възможност да види точната стойност на измерената алкохолна концентрация.
 • ALP-1® е компактен и удобен за работа. Размерите му са 133 х 64 х 33мм, теглото е 198g.
 • ALP-1® притежава 4-разреден LCD дисплей.
 • ALP-1® работи с 2 броя алкална батерия размер АА 1.5V, включени в комплекта и налични навсякъде на пазара при нужда от смяна. Тестерът е изключително „икономичен” по отношение на консумацията на ел. захранване – животът на 1 комплект нови алкални батерии е около 3000 теста /тук не се има предвид работата на тестера с външни устройства/.
 • Измерването с ALP-1® е бързо, в рамките на секунди.
 • ALP-1® е изпълнен в уникален корпус с черен цвят.

 • Базовият комплект на ALP-1® включва: Тестер ALP-1®; Пластмасов куфар за съхранение на комплекта; 2 броя Алкална батерия 1.5V размер АА; CD със софтуер и кабел за връзка с компютър; 55 броя сменяеми индивидуални многократни накрайници (мундщуци); 1 брой накрайник за скрининг; Мек кожен калъф за съхранение; Дръжка за тестера; Инструкция за експлоатация на български език; Инструкция за експлоатация на английски език; TUV / Œ сертификат.

Допълнителна информация

Тегло 0.8 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Дрегер за алкохол ALP-1 комплект “

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button
X