Total: 0.00 лв.
Total: 0.00 лв.

Персонален соларен телескоп Coronado PST

1 759.95 лв.

Соларен телескоп Coronado PST

  • Продуктов код: 71794
  • Гаранция: 5 години
  • Тегло с опаковката: 2,72 kg
  • Размер на опаковката (Д x Ш x В): 50,8×27,94×20,32 cm

Изчерпан

Описание

Персонален соларен телескоп Coronado PST

Диаметър на лещата на обектива: 40 mm. Фокусно разстояние: 400 mm

https://youtu.be/HaxqWMIt8X0

Персоналният соларен телескоп (PST) е иновация от Coronado. Най-популярният телескоп в света за наблюдение на Слънцето. Този изключително преносим специализиран соларен телескоп с диаметър 40 mm включва изцяло вътрешна несменяема и безопасна за ученици и студенти соларна филтрираща оптика с пропускаща лента от 1,0 ангстрьом водород-алфа (HA) за отлична детайлност на повърхността. PST ще Ви покаже динамичните, непрестанно променящи се изпъкнали части по ръба на Слънцето, както и пълнежи и други детайли на повърхността с невероятни детайли, всички в светлия и отличителен червен цвят на водород- алфа светлината.

Изучаването на слънчевия диск вече е достъпно за любителя астроном. PST осигурява същите технология и качество, използвана в телескоп от серията SolarMax, достъпни за начинаещия соларен астроном на цената на няколко единични висококачествени окуляри.

Оборудван е със специализирана оптична система HA с диаметър 40 mm с 30 mm вътрешен еталонен основен блокиращ филтър и вградено фокусиращо устройство, както и елементи за фина настройка на пропускащата лента и вграден соларен визьор. Фокусно разстояние 400 mm, фокусно отношение f/10, с окуляр Kellner 20 mm. Триножникът не е включен в комплекта.

Опциите за монтаж включват използването на стандартен фотографски триножник (телескопът има резба за стандартен монтажен болт за камера 1/4-20), Infinity AZS или монтировка Meade DSM с компютъризирана технология Autostar и GoTo. Разкрийте изцяло нов свят на астрономията с Coronado PST.

Характеристики:

  • H-алфа телескоп 40 mm f/10 – фокусно разстояние 400 mm.;
  • Вътрешна несваляща се филтрираща оптика за безопасно наблюдение на Слънцето;
  • Пропускаща лента aнгстрьом водород-алфа (HA);
  • Показан на триножник Infinity AZ (не е включен в комплекта).

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Персонален соларен телескоп Coronado PST“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button
X