Спиртомер с термометър за отчитане на температурната корекция

39.50 лв.

  • За измерване на алкохолното съдържание в спиртни напитки
  • С термометър за температурна корекция
  • С калъф за безопасно съхранение
  • Произведено в ЕС

Точноста на измерване зависи от температурата на измерваната течност.

Продуктов код: 14.2005

 

TFA Dostmann Ltd - Германия

Описание

Спиртомер с термометър за отчитане на температурната корекция

Този Спиртомер с термометър е калибриран за точно измерване при температурата на измерваната течност 20 °С. Всяко значително отклонение от температурата, ще доведе до грешен резултат. В този случай показанието трябва дабъде компенсирано, като корекция на стойността. До скалата на термометъра има показания за компенсация на алкохолния градус.

С помощта на спиртомерът, може да се установи обемното-процентното съдържание на етилов алкохол /бялата скала 0-100%/. (Чрез червената скала поже да се измери процентното съдържание на алкохол в мерната единица Cartier) Измерването трябва да се извърши в плоско дънен стъклен съд с достатъчна дълбочина, така че спиртомера да плува свободно. За целта, бавно поставете спиртомерът в течността, докато се постигне равновесие на масата на стъкленото тяло по отношение на масата на изместената течност. Отчитането на резултата е знака, който се намира на нивото на течността. За да се постигне това, поставете спиртомера на нивото на очите и отчетете в пресечната точка между нивото на течността и спиртомера съдържанието на етилов алкохол от скалата.

Много е важно спиртомера потопен в течността, която ще се измерва да бъде абсолютно чист и сух за да се постигне прецизно измерване.

Спецификации:

Код на производител: 14.2005
Корпус: стъклен
Термометър: Да, спиртен
Размери: Ø17х300 мм

 

Допълнителна информация

Тегло 0.02 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Спиртомер с термометър за отчитане на температурната корекция“

Call Now Button