Total: 0.00 лв.
Total: 0.00 лв.

Тестер за алкохол AlcoPointer

650.00 лв.

Дрегер за алкохол

Продуктов код: AlcoPointer

Описание

Тестер за алкохол AlcoPointer

AlcoPointer – създаден, за да удовлетвори високи изисквания при минимални експлоатационни разходи (обикновена кафе-сламка за вземане на пробата, захранване от електрическата мрежа и дълъг период между калибровките)

ИНСТАЛАЦИЯ

AlcoPointer може да бъде използван като свободностоящ върху равна повърхност или поставен върху включения в комплекта регулируем по наклон стенд. За инсталация върху стена е необходимо да използвате предвидените в корпуса 4 броя отвори, разположени на разстояния 188 mm по ширина и 88 mm по височина (обозначени отзад върху корпуса).

ЗАХРАНВАНЕ С ЕЛЕКТРИЧЕСТВО

AlcoPointer е предвиден за електрозахранване от стабилизиран токоизточник DC 3V +-10% 1A. Към комплекта е включен захранващ адаптер за връзка с електрическата мрежа – Europe plug type W2E; Overload, over voltage & short protection; Input (90 ~ 264) VAC / (47 ~ 63) Hz. Индикаторът за подадено електрозахранване към AlcoPointer е разположен над захранващата букса и свети постоянно, в червен цвят.

ПРОВЕЖДАНЕ НА ТЕСТ ЗА АЛКОХОЛ

AlcoPointer е високопроизводителен алкохолтестер – пълния цикъл на един тест изисква минимално време (секунди), след което измервателният сензор бързо възстановява състоянието си на готовност за следващ тест.

Стъпките за провеждане на тест за алкохол в издишания въздух са следните (инструкцията е върху лицевия панел на апарата):

1.       „Натисни СТАРТ и приготви сламка за тест“. AlcoPointer работи със сламки с външен диаметър 7 mm за вземане на алкохолна проба от издишания въздух, струващи по ½ цент и налични навсякъде на пазара. С цел опазване на околната среда, препоръчваме използваните сламки да бъдат събирани и предавани за рециклиране;

2.       „Когато видиш BLOW, постави сламката в отвора и издишай за около 5 секунди“. Издишването следва да бъде равномерно и без прекъсване, нито твърде слабо, нито твърде силно – целта е да се осигури достатъчно количество въздух, генерирано от белия дроб, което единствено е информативно за присъствието на алкохол в тялото на човека. По време на издишването AlcoPointer издава звуков сигнал, който прекъсва, когато обема на пробата е достатъчен;

3.       „Изчакай анализа и отчети резултата от дисплея“. Резултатът от теста е индикативен. Шофирането в нетрезво състояние, независимо какъв е резултатът от теста, е опасно за човека и обществото и се наказва според закона. Независимо, че настоящият тест е изключително точен, той отразява само моментното състояние на проверявания. Алкохолната концентрация след употреба на алкохол е динамична величина, променяща се във времето и зависеща от много фактори. Дори тя да е в допустимите граници в момента на теста, не може да се прогнозира нейното развитие в предстоящите минути и часове – отговорността за шофиране и работа след употреба на алкохол е изцяло на потребителя;

4.       “Внимание”: Тест се прави минимум 20-30 минути след консумация на алкохол. Това време е необходимо, за да може приетият алкохол да бъде усвоен през храносмилателната система и да постъпи в кръвоносната система, откъдето да бъде измерен от издишания въздух. Измерването непосредствено след употреба на алкохол не е информативно за алкохолната концентрация в тялото на човека.

ПАМЕТ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ

AlcoPointer има вградена „Micro SD Card“, която съхранява данните от всички проведени с апарата измервания, през целия му експлоатационен живот – в горния ляв ъгъл на дисплея е изобразен символ SD. Форматът на файла с данните е CSV, като всяко едно измерване е с пореден номер, дата, час и стойност. Съдържанието на „Micro SD Card“ може да бъде прочетено с PC директно или като се използва приложения MicroSDAdapter.

КАЛИБРИРАНЕ И ТЕХНИЧЕСКА ПОДДРЪЖКА

AlcoPointer се калибрира на всеки 1,000 броя проведени измервания или веднъж годишно – което събитие настъпи първо. Чрез калибриране се гарантират точността на измерванията и функционалната годност на техниката. Дисплеят на апарата изобразява преди всеки тест броя проведени измервания след последното калибриране, както и датата на провеждането му, с което потребителят може много точно да планира и организира техническата поддръжка на техниката си.

ПРИЛОЖЕНИЕ

Alcopointer има универсално приложение за професионално измерване на алкохолна концентрация в дъха, ето някои от акцентите за приложение:

– входящ контрол на портала на фирмата, гаража, предприятието, учреждението;

– контрол в офиса, производството, транспорта;

– контрол в училища;

– контрол в психиатрични здравни заведения по алкохолизъм и наркомании;

– при мероприятия за пътна безопасност;

– за инсталация в бензиностанции и търговски обекти;

– за инсталация в барове, ресторанти и дискотеки;

– контрол при масови мероприятия;

– за проверка в приятелски/семеен кръг;

– навсякъде, където употребата на алкохол може да застраши човека и обществото.

КОМПЛЕКТ

Комплектът на AlcoPointer включва:

– алкохолтестер AlcoPointer;

– захранващ адаптер;

– стенд за маса;

– пакет сламки.

Допълнителна информация

Тегло 0.8 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Тестер за алкохол AlcoPointer“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button
X