AlcoPointer

Тестер за алкохол AlcoPointer

650.00 лв.

Дрегер за алкохол

Продуктов код: AlcoPointer

Описание

Тестер за алкохол AlcoPointer

AlcoPointer – създаден, за да удовлетвори високи изисквания при минимални експлоатационни разходи (обикновена кафе-сламка за вземане на пробата, захранване от електрическата мрежа и дълъг период между калибровките)

ИНСТАЛАЦИЯ

AlcoPointer може да бъде използван като свободностоящ върху равна повърхност или поставен върху включения в комплекта регулируем по наклон стенд. За инсталация върху стена е необходимо да използвате предвидените в корпуса 4 броя отвори, разположени на разстояния 188 mm по ширина и 88 mm по височина (обозначени отзад върху корпуса).

ЗАХРАНВАНЕ С ЕЛЕКТРИЧЕСТВО

AlcoPointer е предвиден за електрозахранване от стабилизиран токоизточник DC 3V +-10% 1A. Към комплекта е включен захранващ адаптер за връзка с електрическата мрежа – Europe plug type W2E; Overload, over voltage & short protection; Input (90 ~ 264) VAC / (47 ~ 63) Hz. Индикаторът за подадено електрозахранване към AlcoPointer е разположен над захранващата букса и свети постоянно, в червен цвят.

ПРОВЕЖДАНЕ НА ТЕСТ ЗА АЛКОХОЛ

AlcoPointer е високопроизводителен алкохолтестер – пълния цикъл на един тест изисква минимално време (секунди), след което измервателният сензор бързо възстановява състоянието си на готовност за следващ тест.

Стъпките за провеждане на тест за алкохол в издишания въздух са следните (инструкцията е върху лицевия панел на апарата):

1.       „Натисни СТАРТ и приготви сламка за тест“. AlcoPointer работи със сламки с външен диаметър 7 mm за вземане на алкохолна проба от издишания въздух, струващи по ½ цент и налични навсякъде на пазара. С цел опазване на околната среда, препоръчваме използваните сламки да бъдат събирани и предавани за рециклиране;

2.       „Когато видиш BLOW, постави сламката в отвора и издишай за около 5 секунди“. Издишването следва да бъде равномерно и без прекъсване, нито твърде слабо, нито твърде силно – целта е да се осигури достатъчно количество въздух, генерирано от белия дроб, което единствено е информативно за присъствието на алкохол в тялото на човека. По време на издишването AlcoPointer издава звуков сигнал, който прекъсва, когато обема на пробата е достатъчен;

3.       „Изчакай анализа и отчети резултата от дисплея“. Резултатът от теста е индикативен. Шофирането в нетрезво състояние, независимо какъв е резултатът от теста, е опасно за човека и обществото и се наказва според закона. Независимо, че настоящият тест е изключително точен, той отразява само моментното състояние на проверявания. Алкохолната концентрация след употреба на алкохол е динамична величина, променяща се във времето и зависеща от много фактори. Дори тя да е в допустимите граници в момента на теста, не може да се прогнозира нейното развитие в предстоящите минути и часове – отговорността за шофиране и работа след употреба на алкохол е изцяло на потребителя;

4.       “Внимание”: Тест се прави минимум 20-30 минути след консумация на алкохол. Това време е необходимо, за да може приетият алкохол да бъде усвоен през храносмилателната система и да постъпи в кръвоносната система, откъдето да бъде измерен от издишания въздух. Измерването непосредствено след употреба на алкохол не е информативно за алкохолната концентрация в тялото на човека.

ПАМЕТ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ

AlcoPointer има вградена „Micro SD Card“, която съхранява данните от всички проведени с апарата измервания, през целия му експлоатационен живот – в горния ляв ъгъл на дисплея е изобразен символ SD. Форматът на файла с данните е CSV, като всяко едно измерване е с пореден номер, дата, час и стойност. Съдържанието на „Micro SD Card“ може да бъде прочетено с PC директно или като се използва приложения MicroSDAdapter.

КАЛИБРИРАНЕ И ТЕХНИЧЕСКА ПОДДРЪЖКА

AlcoPointer се калибрира на всеки 1,000 броя проведени измервания или веднъж годишно – което събитие настъпи първо. Чрез калибриране се гарантират точността на измерванията и функционалната годност на техниката. Дисплеят на апарата изобразява преди всеки тест броя проведени измервания след последното калибриране, както и датата на провеждането му, с което потребителят може много точно да планира и организира техническата поддръжка на техниката си.

ПРИЛОЖЕНИЕ

Alcopointer има универсално приложение за професионално измерване на алкохолна концентрация в дъха, ето някои от акцентите за приложение:

– входящ контрол на портала на фирмата, гаража, предприятието, учреждението;

– контрол в офиса, производството, транспорта;

– контрол в училища;

– контрол в психиатрични здравни заведения по алкохолизъм и наркомании;

– при мероприятия за пътна безопасност;

– за инсталация в бензиностанции и търговски обекти;

– за инсталация в барове, ресторанти и дискотеки;

– контрол при масови мероприятия;

– за проверка в приятелски/семеен кръг;

– навсякъде, където употребата на алкохол може да застраши човека и обществото.

КОМПЛЕКТ

Комплектът на AlcoPointer включва:

– алкохолтестер AlcoPointer;

– захранващ адаптер;

– стенд за маса;

– пакет сламки.

Допълнителна информация

Тегло 0.8 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Тестер за алкохол AlcoPointer“

Call Now Button